Pembaca Setia

23 December 2010

pegi kL n kelantan nak amik transkrip..

salam sume, nk story mory sikit ni.. awal disember lepas aku dapat la call dari sebuah pejabat kerajaan yg gtaw aku yg aku dapat tok di'interview'.. aku memang de mohon n aku mohon tok gred 27.. setaraf ngn sijil diploma yg aku pegeng.. de la seorang pekerja yg call aku, dengan sengal cakap suruh dtg kL, n intebiu nya hari lusanya dari mamat sengal ni call..mamat sengal ni call just bg alamat n fon cll tok pape pertanyaan.. so aku kire ok la tu.. aku bincang2 ngn mak aku.. mak aku teman la.. sebab aku mang x pena nk jalan2 sorang2 lagi tempat aku x biasa.. mak aku pn x lepas ( lepas ni mak aku da x layan la, sbb aku blaja kt kL lepan ni ) .. 


ok nk jadikan cerita sehari lepas dapat dari cll tu, kitowg gerak la ke kL.. tito 1 mlm.. aku pn study la sikit2 nme2 menteri.. gov punya intebiu kan.. hehehe.. pastu esoknya aku pegi la pejabat tu n daftarkan diri.. bile cek2, nme aku xde dlm senarai.. da bengkek gak la.. pastu de mamat sengal II bole plak tny btol ke aku intebiu sesi pagi !!! what the *&%$ la !!!! ok then mamat sengal II letak la nme aku ngn tulis tgn n bg borang ape jadah da suruh aku isi.. pastu aku tgk cm x kne dengan gred kt borang tu !! gerd 17 !!! what the *&%$ lagi sekali.. aku tunjuk la kt mak aku.. mak aku bebel2 kt mamat sengal II tuh.. pastu aku ngn bengang aku tny la, klo dapat ni keje kt area mane ek?? mamat sengal II selamba jawab kt area kL n selangor !! what the *&%$ lagi !!! adoii,, pagi2 da bengang.. sape nk sey, dgn greg 17 dok kt area yg kos tgi.. klo mak bpk aku org kL xpe la, bole byk jimat.. 

so amik keputusan tok blah terus.. disini aku salahkan mamat sengal yg telefon aku x gte details !! dia ingat mak aku cop duit ?? hahaha

pastu 2 mlm tito ruma kakak ekha kt serdang, pastu ari jumaat jumpa arfa kt bank negara.. arfa lambat ! aku ngn ekha p brekpes kt kopitiam bwh tmpt aku turun tu.. pastu terus gerak ke timesquare.. p tgk wayang, beli bear mr bean beday peros.. thnx arfa n ekha blnje tgk wayang.. sbb ongkos aku xdop.. hahaha..

pastu tito uma arfa 1 mlm, paginya trus gerak naik bas pegi kb.. hahah.. aku suka sbb munken ni kali terakhir aku nk travel joh2.. penat kot !!! smpi2, teros check in kt persona inn.. arfa dok gelenya ngn mamat kaunter hotel tu, aku n ekha kepenatan mls nk lyn.. hahha.. da setel, terus g mkn, sbb da kebulur.. pastu balik hotel, tunggu peros smpi subuhnya.. arfa la melayan g jempot peros.. hahah.. aku n ekha wat2 pekak sbb letih sgt..

setel hal kt kolej, sempat la jugak tinggal kn kenangan kt dlm toilet kolej.. hahah.. pastu gerak ke town, beli la brg2 yg dikirim org kampung.. hahha.. layankan je la.. tp aku lupe nk singgah din KB beli getah ranbut.. hahaha..

da penat, pegi mkn, pastu kwn bek arfa amik kitowg anta ke stesen tren.. tren gerak kol 8.45mlm, smpi jb dlm kol 10 pg.. mane x kematu je bontot aku ni.. hahaha..

byk gak dpt snap gmbo,











2 respon(s):

HanaBella said...

Babe,, siyes, kalo hana jd awak pun mesti bengkek gila dgn mamat yg col tu.. mcm mana blh silap plak. bukan sikit dekat awak dtg nk interview tuu.. ish2.. sabor je la. anggap la tu pengalaman..

si teleng said...

yup hana.. lepas ni kena tny details.. so sha da ade pengalaman rite.. neway, tq bace entry sha..

 

Blog Template by YummyLolly.com